Гледни точки 2008 PDF Печат Е-поща
“Интернет пространството не трябва да се превръща в Дивия Запад на високите технологии, една беззаконна зона, където нарушителите могат нагло да грабят нечии произведения/труда, или още по-лошо, да търгуват с тях в абсолютна безнаказаност.”

Николас Саркози, Президент на Франция

“ Мисля, че неуспехът на Интернет доставчиците да се включат в борбата срещу пиратството досега, беше единствения и най-голям провал в пазара на дигиталната музика.”

Паул Мак Гинес, U2

“ Факт е, че в една комерсиална култура която не защитава интелектуалната собственост, днешните нарушители, са утрешни жертви. Няма задълго победители от нарастващите кражби на интелектуална собственост.”

Питър Манделсон, ЕС Търговски Комисар

“ Звукозаписният бизнес прехвърля възможностите/енергията към потребителите и музикалната търговия трябва да съумее да превърне ефекта “избутване”, към ефекта “издърпване”. Ние се съсредоточаваме върху това как да се възползваме от тази сила и да се фокусираме изцяло върху потребителя. Като се вслушваме и откликваме на нашите потребители и изпълнители, ние целим да отключим невероятния потенциал за музиката в дигиталната среда.”

Марк Ходгкинсън, Зам .Изп. Президент на Global Marketing, EMI Music

“ Мобилната платформа е огромна част от бъдещето на музикалния бизнес. Вярвам, че тази музика е от решаваща за бъдещето на мобилната индустрия. Всеки изпълнител в мобилната система от стойности, който счита, че може да не даде максималното изживяване на потребителите и да остане конкурентоспособен, се самозаблуждава.”

Едгар Бронфман Младши, Председател на Warner Music Group

“ Когато и да пуснем допълнителен даунлоуд към основен пакет на албум, той обикновено е по-скъпоструващ продукт, който се продава най-много, особено през първите няколко месеца. Фактът, че феновете избират разширената версия на по-висока цена, показва колко много оценяват допълнителното съдържание което предлага изпълнителя и по-дълбоката им връзка с него.”

Ерик Дюган, Зам. Президент, Digital Business, Warner Music International

“ Навлизането на Nokia в пазара на дигитална музика, е част от стратегически ход да се развие силен самостоятелен обслужващ  бизнес.”

Ед Авердик, Управителен Директор, Nokia Music Service

“ Нивата които достигаме са отражение на продажбите на СД-сингли в края на 80-те, когато продажбите им бележеха своя връх. В Япония бизнесът със сингли продължава да е задоволителен.”

Роб Уелс, Старши Зам. Президент по Дигиталните въпроси, Universal Music Group International


“ Музикалната индустрия изпреварва другите медии, радио- и телевизионни предавания и онлайн компании в предоставянето на съдържанието си, но все още по иронично съвпадение на обстоятелствата изоставаме, що се отнася до заплащане.”

Саймън Гънинг, Старши Зам. Президент по Дигиталните въпроси, EMI Великобритания и Ирландия

“ Изпълнителите искат някой да обича групите им, да им предоставя  възможности и да им дава чековете, така че те да не бъдат повече почасови работници, а да си оползотворяват изцяло времето, правейки своята музика”

Макс Хоул, Зам. Изп. Президент, UMG International

“ Единствения недостатък на MySpace е, че там има 100 000 групи без опция за филтриране. Опитах се да намеря групи, които биха ми допаднали, но често просто се уморявам от гледане”

15- годишен ученик, IFPI група за изследване , юли 2007

“ Искам да знам, че закупувам значим изпълнител, с истинска дълбочина, а това не можете да го постигнете просто като ги гледате  в Интернет и виждате колко много приятели имат в MySpace.”

Майк Смит, Управителен Директор на Columbia Records


“ Една звукозаписна компания винаги съществува, за да предоставя капитала за рисковите начинания в кариерата на дадена група, да открива таланти и да финансира кариерите им. Не мисля че това ще се промени и за в бъдеще.”

Лудвиг Вернер, Прецедател, Bonnier Amigo, Шведска независима звукозаписна компания

“ При Nepster ми харесва факта, че не заплащаш за цялата музика, която искащ, но не мога да я използвам с моя iPod.”

20 годишен студент, IFPI група за изследване , юли 2007

“ MusicStation е първият масов магазин с услуга за лесно неограничено сваляне на мобилна музика, с невероятен репертоар на много приемлива цена – това е разковничето при правене на услуги, базирани на абонамент.”

Роб Левис, Изп. Ръководител на Omnifone

“ Звукозаписната индустрия някога беше фокусира върху звукозаписите, закона за авторското и сродните права всичко останало беше за допълнителна подкрепа. Сега е един по-балансиран бизнес, където имате записи, телевизионни шоу-програми, рекламиране, приходи от турнета и така нататък.”

Джейн-Бернард Леви, Изп. Ръководител на Vivendi

“ Изтичане на основно пред-издание може да доведе до разлики за  един албум от това да бъде топ-10 хит или не. Днес продуцентите знаят,че ако не направят правилните стъпки по  точното време да защитят продуктът, който те пускат в продажба, Интернет ще бъде буквално залят с нелегални копия на техния нов продукт.”

Джерами Банкс, Ръководител на IFPI екип за противодействие на Интернет пиратството

“ Закона за авторското право защитава всички големи или малки  притежатели на авторски права. Хората трябва да спрат да го нападат – той съществува за защита на всички от нас, писатели, продуценти, музиканти, драматурзи и така нататък, независимо дали са големи или малки”

Антъни Хол, Pure Mint Records, Британски независим звукозаписна компания