Цитати от дигиталния музикален отчет на IFPI за 2008 PDF Печат Е-поща
“Интернет пространството не трябва да се превръща в Дивия Запад на високите технологии, в зона на беззаконието, където нарушители могат нагло да ограбват нечии произведения, или още по-лошо - да търгуват с тях в абсолютна безнаказаност.”

Николас Саркози, Президент на Франция


“ Мисля, че неуспехът на Интернет доставчиците да се включат в борбата срещу пиратството досега беше единственият и най-голям провал в пазара на дигиталната музика.”

Паул Мак Гинес, мениджър, U2

“ Факт е, че в една комерсиална култура, която не защитава интелектуалната собственост, днешните нарушители са утрешни жертви. Няма задълго победители в нарастващите кражби на интелектуална собственост.”

Питър Манделсон, Комисар по търговията в ЕС

“Да преобърнеш представата за дадено нещо е едно, а да предприемеш програма за действия е съвсем друго. Съществува само един подходящ момент  за Интернет доставчиците да започнат да поемат отговорност за защитата на съдържанието и този момент е сега. След години безплодни дискусии, решението на френското правителство да се възползва от момента е силно вдъхновяващо. То показва неотложната нужда да се заемем с въпроса, актуален за всеки един пазар, където днес музиката е мащабно обезценена от пиратството.”

Джон Кенеди, Председателят и Главен Изпълнителен Директор на IFPI

“Законът за авторското право и сродните му права защитава всички големи или малки притежатели на такива права. Този закон е крайъгълният камък на съвременното цивилизовано общество. Хората трябва да спрат да го нападат – той съществува, за да защитава всички нас - писатели, продуценти, музиканти, драматурзи и така нататък, независимо дали сме големи или малки.”

Антъни Хол, Pure Mint Records, Британски независим звукозаписна компания

“Интернет доставчиците са портиерите на Интернет пространството – те имат техническите средства и моралната отговорност да играят важна роля в защитата на съдържанието, носител на авторското право и сродните му права в техните мрежи и да осигурят на изпълнителите честно възнаграждение от продажбите и използването на творбите им в тези мрежи."

Джон Ф. Смит, Президент на FIM (Международна Федерация на Музикантите)

“Музиката е спечелила много нови фенове по целия свят благодарение на Интернет, но Интернет също така създаде култура на невъзнаградената музика. Въпросът който сега стои пред нас, е да работим с Правителството, Интернет доставчиците и други снабдители на съдържание, така че всички да спечелят: феновете, изпълнителите и компаниите, които инвестират в музиката.”

Алисън Уенхам, Президент на WIN (Световна Независима Мрежа)

“Интернет като нов дом на музиката, има нужда доставчиците му да се присъединят в борбата за защита на творческите индустрии, от които те самите печелят. Интернет доставчиците имат силата да предотвратят широко разпространилото се неоторизирано сваляне. Отказът на достъп на потребители до Интернет услугите, които  практикуват нелегален даунлоуд, би било единственото средство в създаването на жизнен и легитимен онлайн пазар.”

Томас Хейс, Президент, Global Digital Business, SonyBMG Music Entertainment

“Звукозаписният бизнес се превръща в истински музикален развлекателен бизнес. Ние се отдалечаваме от единичния формат и се насочваме към производството на цяла серия различни и взаимно допълващи се продукти, обединени от идеята за успешното лансиране на един изпълнител.”

Томас Хес, Президент, Global Digital Business, SonyBMG Music Entertainment


“Дигиталните технологии прехвърлят инициативата на потребителите и музикалният маркетинг трябва да съумее да превърне натиска в привличане. Нашата нова цел е да овладеем тази инициатива и да се фокусираме изцяло върху потребителя. Като се вслушваме и откликваме на нашите потребители и изпълнители, ние целим да отключим невероятния потенциал на дигиталната среда за музиката.”

Марк Ходгкинсън, Изп. Вицепрезидент на Global Marketing, EMI Music

“ Мобилната платформа е огромна част от бъдещето на музикалния бизнес. Вярвам, че музиката е от решаващо значение за бъдещето на мобилната индустрия. Хората искат все по-интересни форми на мобилно музикално съдържание. Всеки участник в мобилната мрежа, който си мисли, че може да предложи нещо по-малко от едно изключително преживяване за потребителя и да остане конкурентоспособен, се самозаблуждава.”

Едгар Бронфман Младши, Председател на Warner Music Group

“Когато пускаме допълнителен бонусен даунлоуд към основен пакет на албум, независимо от по-високата цена, обикновено по-скъпоструващият продукт се продава по-добре, особено през първите няколко месеца. Фактът, че феновете избират разширената версия на по-високата цена, показва колко много оценяват допълнителното съдържание и по-дълбоката връзка с изпълнителя, която тя им предлага.”

Ерик Дюган, Зам. Президент, Digital Business, Warner Music International

“Навлизането на Nokia на пазара на дигитална музика е част от стратегически ход да се развие силен самостоятелен обслужващ  бизнес.”

Ед Авердик, Управляващ Директор, Nokia Music Service

“Нивата, които достигаме, са отражение на върховите продажби на СD-сингъли в края на 80-те. В Япония бизнесът със сингъли продължава да е задоволителен.”

Роб Уелс, Старши Зам. Президент по Дигиталните въпроси, Universal Music Group International

“Музикалната индустрия изпреварва другите медии, радио- и телевизионни компании и онлайн компании в предоставянето на съдържанието си, но все още по иронично стечение на обстоятелствата ние изоставаме, що се отнася до заплащането на това съдържание.”

Саймън Гънинг, Старши Зам. Президент по Дигиталните въпроси, EMI Великобритания и Ирландия

“ Изпълнителите искат някой да обича групите им, да им предоставя  възможности и да им дава чековете, така че да престанат да работят междувременно като келнери, а да създават музика през цялото време.”

Макс Хоул, Зам. Изп. Президент, UMG International

“ Единственият недостатък на MySpace е, че там има 100 000 групи без да има критерий за качество. Когато се опитвам да намеря групи, които биха ми допаднали, често пъти просто се уморявам от гледане.”

15- годишен ученик, Изследване на IFPI по фокусни групи, юли 2007

“Искам да съм сигурен, че си купувам изпълнение на значим изпълнител, с истинска дълбочина, а това не можете да се постигне просто като търсите изпълнители в Интернет и виждате колко много приятели имат в MySpace.”

Майк Смит, Управляващ Директор на Columbia Records

“Една звукозаписна компания винаги съществува, за да предоставя капитала за рисковите начинания в кариерата на дадена група, да открива таланти и да финансира кариерите им. Не мисля, че това ще се промени и за в бъдеще.”

Лудвиг Вернер, Прецедател, Bonnier Amigo, Шведска независима звукозаписна компания

“При Nepster ми харесва фактът, че плащаш еднократен абонамент  за цялата музика, която искаш, но не мога да я използвам с моя iPod.”

20 годишен студент, Изследване на IFPI по фокусни групи, юли 2007

“MusicStation е първият масов магазин с услуга за лесно неограничено сваляне на мобилна музика, с невероятен репертоар на много приемлива цена – това е разковничето за успешна услуга по абонамент.”

Роб Левис, Изп. Ръководител на Omnifone

“Звукозаписната индустрия някога беше фокусира върху звукозаписите, а всичко останало беше за допълнителна подкрепа. Сега това е един по-балансиран бизнес, където има записи, телевизионни шоу-програми, лансиране на търговски продукти и реклама, приходи от турнета и така нататък.”

Джейн-Бернард Леви, Изп. Ръководител на Vivendi

“В изтичането на пред-премиерно копие може да се съдържа разликата между това, един албум да бъде хит в топ-10 хит или да остане незабелязан. Днес продуцентите знаят, че ако не направят правилните стъпки в точното време, за да защитят своя продукт,  Интернет ще бъде буквално залят с негови нелегални копия.”

Джерами Банкс, Ръководител на IFPI екип за противодействие на Интернет пиратството