EMI остава член на IFPI PDF Печат Е-поща
Лондон, 10-ти март 2008
Водещата звукозаписна компания EMI обяви, че остава член на IFPI, асоциацията която представлява звукозаписната индустрия по цял свят.

IFPI представлява повече от 1 400 членове в над 73 страни и работи с филиални национални групи в 48 страни. Мисията на IFPI е да повиши стойността на записаната музика, да защитава правата на звукозаписните продуценти и да разширява комерсиалната употреба на записаната музика.

Джейн-Франсис Сесилон, президент на EMI Music International Labels, каза: “Ние предприемаме работа с нашите колеги от другите водещи звукозаписни компании и с Джон Кенеди, с цел оптимизация на разходната част относно IFPI и заедно ще бъдем способни да намерим решения, които вярваме са постижими, докато IFPI продължава  да прави най-доброто при представянето на нашата индустрия. Радвам се да отбележа, че на основа на тези дискусии, можем да потвърдим продължаването на нашето членство в IFPI и очакваме с нетърпение да работим с IFPI по отношение на критическите/важните въпроси, с които нашата индустрия се сблъсква.”

Джон Кенеди, председател и изпълнителен директор на IFPI заяви:
“ Много съм радостен, че EMI са взели решение да продължат съвместната си работа с IFPI. За нас е изключително ценно да имаме тяхната подкрепа в опитите да се занимаем с многото разнообразни предизвикателства, които звукозаписната индустрия среща и отправя”