Компания – собственик на търговски обекти, е получила иск за 300 000 британски лири PDF Печат Е-поща
Сряда, 12-ти Март, 2008г.
Компания – собственик на търговски обекти, е получила иск за 300 000 британски лири, след като е намерена за виновна, позволявайки на търговци да продават фалшифицирани стоки.

Wendy Fair Markets Ltd и управителите Николас Хобдей и Сали Уорд бяха намерени за виновни миналия юли в дело за финансово облагодетелстване от продажбата на фалшифицирани стоки на Бовингтън Маркет, и за предумишлено пране на пари, образувано от Хертфордшиирските търговски стандарти.

Впоследствие, Кралският съд нареди компанията да заплати 250 000 британски лири, които е взела като наем от търговците - наематели, продаващи фалшифицирани стоки, както и 50 000 британски лири в добавка като разходи по съдебното дело.
    
Цялата сума трябва да бъде платена до 10-ти септември, през което време компанията, Уорд и Хобдей ще бъдат осъдени.

BPI и FACT (Федерация срещу кражбата на авторско право и сродните му права), работеха съвместно с Хертфордшиирските търговски стандарти и Хертфордшиирската жандармерия за осигуряване на доказателства за постоянните нарушения, свързани с продажбата на пиратски CDs и DVDs на Бовингтън Маркет.

Директорът на анти-пиратското звено към BPI, заяви: “Досега бяхме свидетели на съдебно преследване единствено срещу самите търговци. Това е първият случай, когато срещу собственик на търговски обект е заведено дело за отнемане на доходи, придобити чрез продажбата на пиратски CDs и DVDs в притежавани от тях помещения.”

“Въпреки че нелегалният даунлоуд остава най-голямата заплаха за бъдещето на музикалната общност, физическото пиратство със CD-та все още продължава да ни лишава от 160 милиона британски лири годишно. Резултатът от този прецедент ще повиши значително ефективността на органите на властта в борбата с търговските измами. Освен това, 300 000 британски лири, които Wendy Fairs сега ще трябва да платят на съда, праща ясно послание на притежателите на търговски обекти по цял свят, че те не могат да очакват да се измъкнат от отговорността за подобна незаконна дейност, докато през това време създават доходи.”