Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) похвали България за добрата работа на МВР и специално сектор “Компютърни престъпления” PDF Печат Е-поща
13 Ноември 2008 г.
МВР  Новини
“Властите в България закриха сайта Torrentvalley.com, един от най-големите доставчици на торент услуги, който накърняваше авторските права”, се казва в съобщението.

Благодарение на добрата работа на МВР и сектор “Компютърни престъпления” в Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” на Криминалната полиция, IFPI за първи път посвещава специален материал на България, който изпрати до всички национални групи и свои членове по света.

Силното и сериозно звено на МВР за борба с киберпрестъпленията установи местонахождението на сървърите и закри сайта, спомогнал за разпространението на над един милион файлове, накърняващи авторските права за използване на музика, филми, софтуер и книги, посочват от IFPI.

Акцията, проведена на 11 ноември, е по сигнал на БАМП /Българската асоциация на музикалните продуценти/.

“Решителните действия на властите показват, че България вече не е раят за злоупотреби с авторските права в интернет и полага усилия да защити правата на хората, участващи в творческата индустрия”, казва изпълнителният директор на БАМП Ина Килева.

Доставчиците на незаконните услуги в момента се разследват по чл. 172а от Наказателния кодекс.


http://press.mvr.bg/news/news081113_09.htm