Прокурор в Италия постанови Интернет доставчиците да блокират сайт за нелегален стрийминг PDF Печат Е-поща

22 април 2010г. - Прокурор в Италия е постановил блокирането на linkstreaming.com - уебсайт улесняващ достъпа до нелегална музика, игри и филми. Постановлението касаещо сайта със седалище в Швеция идва като резултат от предходно постановление на Върховния съд във връзка с The Pirate Bay.


Операторите на linkstreaming.com са се намирали в Италия и са били основния източник на нелегално съдържание, което се е качвало на Интернет сайтове за сторидж на дигитални файлове, с линкове към тях от сайта. Установено е, че операторите са печелили около €20,000 на месец от рекламни приходи.

Прокурорът е бил алармиран от Италианската  финансова полиция (GdF), която е действала съвместно с FPM, местната анти-пиратска организация на звукозаписната индустрията. Като следствие от съдебното нареждане, сайтът е бил блокиран от Интернет доставчиците в Италия. Обвиненията са повдигнати срещу шестима души свързани със сайта.

“Този съдебен процес показва, че тези които се опитват да заобикалят закона оперирайки с незаконни търговски услуги извън страната няма да успеят. Те трупат облаги за сметка на чуждия труд и Властите виждат щетите, които това нанася на творците тук в Италия. Скорошното знаково постановление на Върховния съд във връзка с The Pirate Bay означава, че вече е по-лесно да се предприемат мерки за спиране на подобни нелегални сайтове, като други незаконни услуги ще попаднат в същата ситуация.”, заяви Лука Веспинани, Ген. секретар на FPM.