Затвориха най - голямата откривана до момента лаборатория за пиратски дискове в Израел PDF Печат Е-поща

9 Август 2010

Израелската полиция нахлу миналата седмица в нелегална лаборатория,  произвеждаща фалшиви CDs. Това е най-голямата нелегална лаборатория за записи на дискове в страната, която някога е затваряна. Акция на полицията е по сигнал на IFPI Израел, след дългосрочно разследване от тяхна страна.
Анти-пиратите действали по информация за наличие на товарно превозно средство, използвано за събиране на материали за производството на CD-та и дистрибутиране на готовите дискове. Превозното средство е проследено до ферма в Мошав Игал, близо до летище Бен-Гурион, която след това е била подложена на засилено наблюдение, преди провеждане на полицейската акция.

В складовите помещения на фермата полицаите откриват 80 записвачки на дискове, 6 лазерни принтера, опаковаща машина, десетки хиляди подложки и други изходни суровини за производството.

Полицията е арестувала двама заподозрени миналата седмица. След днешното решение на Съда, те ще останат с мярка “задържане под стража” по обвинения  за фалшифициране и пране на пари, докато не бъде взето окончателното решение по случая.