Полицейски акции прекратиха дейност по производство на пиратски дискове в Израел PDF Печат Е-поща
14 септември 2010

Тел Авив – Отделът на Израелската полиция, занимаващ се престъпленията срещу интелектуалната собственост, разби дейност по производството на фалшиви компакт-дискове, съвместно с IFPI Израел – организацията, която представлява звукозаписната индустрия в световен мащаб.
Полицейските служители нахлули в помещения в Тел Авив и неговите покрайнини, разкривайки нелегална апаратура за производство на CD-та в един от домовете. Полицията конфискувала 46 записващи устройства и хиляди дискове, някои от които съдържали незаконна информация,  а други предстояло да бъдат записвани.

Следователите открили, също така, списъци с поръчки от  търговци на пиратска продукция в цялата страна, детайлно описващи заглавия и количества от желаните фалшивите CD-та. IFPI Израел предстои да разследва търговците, които се правили поръчките към бандата.Срещу арестуваните заподозрени по време на акциите започва разследване, както и съдебен дело, повдигнато от звукозаписната индустрия за нанесени вреди.
 
Моти Амитай, ръководител на антипиратското звено на IFPI Израел, заяви: “Музикалната индустрия няма да стои непричастна, докато криминални групировки нарушават правата на творците да създават свой собствен бизнес. Полицията също застана зад позицията, че е недопустимо група хора да източват приходи, които би трябвало да отиват при творците и продуцентите, а не в техните джобове.”

“Ако искаме да продължи инвестирането в израелските изпълнители в бъдеще, то тогава трябва да действаме срещу производителите и търговците на пиратски дискове. Хората, които правят поръчки към тези групировки  за нелегална продукция трябва да знаят, че ще се сблъскат с нас през идващите седмици.”