28 НЕЛЕГАЛНИ САЙТА, ОБЕКТ НА ПРЕСЛЕДВАНЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА В ЛОНДОН PDF Печат Е-поща
28 НЕЛЕГАЛНИ САЙТА, ОБЕКТ НА ПРЕСЛЕДВАНЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА В ЛОНДОН
 
18 януари 2012
 
През декември месец 2011г. Градската полиция в Лондон официално изпрати молба до MasterCard, PayPal и Visa да прекратят достъпа до разплащателни услуги към 28 уебсайта, които продавайки нелегално музика, нарушават авторските права. И трите компании незабавно удовлетвориха изискването на получената молба.
Съобщението се появи като част от текущото сътрудничество между сектора на услугите за плащане, IFPI и Градската Полицията в Лондон с цел подобряване на работата по противодействие срещу нелегален download от онлайн магазини, които продават евтино нелицензирана музика по целия свят. Тези магазини са ситуирани в Русия и Украйна, където от историческа гледна точка прокарването на Закона за авторското право винаги е било трудно, а уебсайтовете им са на английски език и представляват репертоар на независими и мейджърски международни звукозаписни компании.

Другите компании в областта на предоставянето на онлайн услугите за разплащане, които не са работили досега с тези 28 сайта, бяха информирани за нелегалното съдържание на тези сайтове и съответно инструктирани да отказват обслужване, в случай, че се бъдат потърсени за съвместна работа.

PayPal също бяха замразили всички сметки, свързани с 24 те сайта, на които са предоставяли разплащателни услуги. Градската полиция в Лондон работи в посока възстановяване на тези авоари, а разследванията продължават.

Джеръми Банкс, директорът на анти – пиратския отдел на IFPI, казва: „Това е най – новото забележително събитие в нашата съвместна кампания с Градската полиция в Лондон и компаниите - доставчици на разплащателни услуги в борбата с нелегалните уебсайтове, които с продажбите на нелицензирана музика и неплащане на възнаграждения на артистите изълнители и звукозаписните компании, нарушават авторските права. Собствениците на уебсайтовете се надяваха, че намирайки се на теритоията на Русия и Украйна ще могат да извършват незаконните си действия безнаказано, но са сгрешили.”