Музикалната индустрия постига устойчив растеж едва след няколко години PDF Печат Е-поща

Изпълнителният директор на Международната федерация на звукозаписната индустрия Франсис Мур направи преглед на ключовите тенденции в музикалната индустрия в Азия и по света в речта, която изнесе на конференцията „Music Matters” в Сингапур.

Мур заяви, че азиатските музикални пазари са в изключително важен момент от развитието си заради бързото разпространяване на лицензирано дигитално съдържание в региона. Тя добави, че продължават да съществуват бариери за бъдещия растеж и е необходимо те да бъдат преоделени възможно най-скоро.

В цял свят се прилагат ефективни системи, които водят до намаляване на дигиталното пиратство, а в някои от азиатските пазари определено се наблюдава прогрес по отношение на промените в сектора на публичното изпълнение, в който напълно липсват събирания на възнаграждения за авторски и сродни права.

В речта си Мур каза още, че музикалната индустрия е по пътя към глобално възстановяване, но вероятно този път няма да е никак лек. Устойчивият растеж на годишна база в световен мабащ може би  ще се случи едва след няколко години.
Прочетете цялата реч на Франсис Мур тук.