Белият дом: Рекламните мрежи се включват в борбата срещу онлайн пиратството PDF Печат Е-поща

Белият дом официално обяви, че няколко рекламни мрежи в САЩ са „поели ангажимент да приложат редица добри практики, насочени срещу нарушенията на правата върху интелектуална собственост в интернет чрез намаляване на потока от рекламни приходи към сайтовете, които се занимават с пиратство и фалшификация.”

Ето и какво сподели председателят на управителния съвет и изпълнителен директор на Американската асоциация на звукозаписната индустрия (RIAA) Кери Шърман: „Ние оценяваме продължаващите усилия на рекламната общност в интернет да ограничи възможността онлайн рекламите да финансират бизнес начинания, които печелят от пиратство. Музикалната общност работи усилено за разработване на легитимни онлайн и мобилни платформи за фенове, но този изключително голям избор от лизензирани услуги е подкопаван от нелегални сайтове, много от които са финансирани от реклами, поставени там от рекламни мрежи.”

„Тези добри практики са още една стъпка напред в съвместните ни усилия да отговорим на потребителските нужди и да предотвратим незаконната дейност. Има и все по-голямо осъзнаване, че всички посредници – от рекламодатели и системи за плащане до интернет доставчици, търсачки, мобилни рекламни мрежи, регистри и други – имат значима роля в изграждането на по-добра екосистема за легална търговия в дигитална среда. Истинският тест ще бъде, когато тези практики се приложат и дали ще имат достатъчно осезаем ефект. Ние ще следим това развитие стриктно.”

„Добрата новина е, че съществуват независими бизнеси като WhiteBullet и Veri-Site, които правят оценка на риска по отношение на интелектуалната собственост за уебсайтове и  могат да помогнат на отговорните компании да преценят дали искат да работят с нелегални сайтове. Ние се ангажираме да работим с рекламните мрежи за постигане на ефективни резултати”, завърши Кери Шърман.