Spotify отново заобиколи България PDF Печат Е-поща

Spotify продължава експанзията си на пазара, след като официално обяви, че услугата вече ще се предлага в още четири държави от Европа, Азия и Латинска Америка, а именно – Турция, Гърция, Тайван и Аржентина.

Този нов старт за Spotify разширява обхвата на услугата до 32 страни от целия свят. Spotify е най-голямата и най-успешна музикална стрийминг услуга в глобален мащаб, с повече от 24 млн. активни потребители и повече от 6 млн. платени абоната.*

За съжаление, Spotify отново заобиколи България, но това не е учудващо с оглед на влошаващите се условия за защита на правата върху интелектуална собственост у нас и необезпокояваното съществуване на пиратски интернет сайтове, разпространяващи музикално съдържание в остро противоречие със закона и правата на творците.
 
Нежеланието за инвестиции в България е пряко следствие и от повторното включване на страната ни в Списъка за наблюдение към Доклад 301 на Американския търговски представител за 2013 г. заради нарушаването на права на интелектуална собственост.
 
*Данните са към март 2013 г.