Spotify вече и в България PDF Печат Е-поща
От днес най-популярната музикална услуга Spotify вече е достъпна и за България. Това беше обявено на официална пресконференция вчера, като Spotify вече ще се предлага общо в 55 страни: Латинска Америка (Колумбия, Доминиканската република, Ел Салвадор, Хондурас, Коста Рика, Чили, Гватемала, Панама, , Парагвай, Боливия, Перу, Уругвай, Еквадор и Никарагуа), до Европа (България, Чехия, Унгария, Малта, Кипър, Словакия.)
 
Другата новина е, че стартира и ново безплатно приложение за мобилни устройства с достъп до милиони песни. То ще работи на всички нови пазари и потребителите ще получат еднакво добро музикално изживяване на Android, iOS и Windows Phone смартфони и таблети.
„Ние даваме на хората най-доброто музикално изживяване в историята на смартфоните и таблетите“, каза главният изпълнителен директор и основател на Spotify, Даниел Ек. "Независимо дали сте във фитнеса или на парти с приятели. Просто се отпуснете и нека Spotify ви поднесе прекрасна музика за всеки момент в живота.”
 
След като обяви експанзията на Spotify, Даниел Ек говори и за броя активни потребители на музикалната услуга. Данните сочат, че Spotify има 6 милиона премиум потребители и 24 милиона потребители, използващи безплатната версия, а само през 2013-та потребителите са стриймвали общо 4,5 милиарда часа музика.
 
Ако не сте чували за Spotify, ето малко информация: Spotify e дигитална музикална услуга, която ви дава достъп on-demand до повече от 20 млн. песни. В Spotify можете лесно да откривате и споделяте музика с приятели, като всички правоносители получават справедливи възнаграждения за използването на музиката им. Spotify предоставя безплатен достъп до музика с излъчване на реклами и премиум достъп срещу заплащане, при който има повече функции и контрол от страна на потребителя.
 
От старта на услугата през 2008 г. в Швеция досега, Spotify е донесъл повече от един милиард долара на правоносителите. Spotify е вторият най-голям източник на приходи от дигитални източници за лейбълите в Европа и най-голямата и успешна музикална стрийминг услуга в света.