ОСНОВНАТА ЗАДАЧА: ИНВЕСТИЦИИ В НОВИ ТАЛАНТИ PDF Печат Е-поща

„Корпорации за бързо хранене, вериги кафетерии, радио станции са сред множеството опитали да инвестират в нови изпълнители чрез създаване на собствени лейбъли. Всички те се провалиха и закриха своите лейбъли. Нито един успешен изпълнител не се е появил по този начин.”

Ged Doherty, chairman and chief executive of Sony Music UK

„ Днес, повече от когато и да е било, за да издадеш някого и да поддържаш кариерата му се изискват много и различни умения. Ние може да гаранирама на артистите-изпълнители инвестиции, ресурси, механизми и сътрудници, които ще им помогнат да дооформят своя творчески потенциал, да привлекат аудитория и да развият трайна привлекателност.”

John Reid, CEO, Warner Music UK & Europe

„За да се осъществи връзката между артиста и неговите почитатели през всичките тези нови канали е необходим огромен екип от хора – без тях нищо няма да се получи, дори и при най-голямата мениджмънт компания.”

Simon Wheeler, Director Strategy, Beggars Group

“Понякога трябва да си достатъчно смел, за да кажеш че бебето е грозно.”

 Ged Doherty, chairman and chief executive of Sony Music UK

“Тя имаше истински, суров талант, но бе само на 17 и й трябваше време, за да развие вокалните си умения и своя почерк на певица. Експериментирахме с различни стилове и непрекъснато репетирахме и подобрявахме сценичното й поведение. Накрая наградата за нас дойде с издаването на Back to Black , след като успяхме да отгледаме естествения й талант и да произведем хармоничен албум."

Nick Gatfield, President of A&R Labels, North America and UK, for EMI, recalls singing Amy Winehouse when he worked at Island Records.

„Те имаха същите възгледи като музикантите, уважаваха техните ценности, креативност и идентичност, като работеха с тях, за да развиват тяхната музика и да подпомагат израстването им с нея. През цялото време музикантите имаха на разположение екип, който им предлагаше човешки ресурс, контакти, експертиза и финансиране, за да достигнат нови висоти и да бъдат още по-креативни, отколкото ако бяха без подкрепа и ако им се налагаше да се борят за финансиране и да правят всичко съвсем сами.”

Diane Wagg, Manager, относно причините за подписването на сделката между Scouting  for Girls  и лейбъла Epic.