Цифров единен пазар: Преговарящите от ЕС се споразумяха за прекратяване на необоснованото блокиране на географски принцип

„Европейският парламент, Съветът и Комисията изпълниха ангажиментите, поети по време на проведената през септември Среща на върха в областта на цифровите технологии в Талин, като прекратиха необоснованото блокиране на географски принцип, едно от приоритетните досиета на ЕС за 2017 г.“ – се казва в съобщение за медиите от 20.11.2017г. на Европейска комисия.

Посещение на г-н Лудовико Бенвенути - Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) в България

На 6 октомври 2017 г., на еднодневно работно посещение в гр. София пристигна г-н Лудовико Бенвенути – Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI).

Годишен доклад Connecting with Music (Music Consumer Insight Report 2017) на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), Септември 2017 г.

На 19 Септември, Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) публикува своя годишен доклад Connecting with Music (Music Consumer Insight Report 2017), който изследва нагласите на потребителите на музика. Проучването на Ipsos Connect е проведено на 13 от водещите музикални пазара в света – територии, които представляват 85% от световния музикален пазар.

Покана за редовно заседание на Общо събрание на БАМП

До
Членовете на Общото Събрание на
Сдружение „Българска асоциация на музикалните продуценти” - БАМП

Във връзка с решение на Управителния съвет на БАМП от 14.09.2017 г. с настоящото, в съответствие с чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 31, ал. 2 и чл. 33 от Устава на БАМП, Ви изпращам покана за редовно заседание на Общото събрание на Сдружението.

Сайтът YouTube-mp3.org преустанови дейност

След съдебни действия предприети от организациите на звукозаписни компании в САЩ и Великобритания, на 7 септември 2017г., най-големият сайт за незаконно "извличане"на музика (stream ripping) - YouTube-mp3.org, преустанови дейност в световен мащаб. Базираният в Германия сайт с 60 милиона посетители на месец от цял свят, няма да нарушава правата на артистите и звукозаписните компании в бъдеще.

25 години „Музикаутор“ - Конференция на тема: „Приносът на интелектуалната собственост възможности за България“

На 08.06.2017г. по случай 25 годишнината от създаването си, Сдружението за колективно управление на авторски права на композиторите „Музикаутор” организира международна конференция на тема: „Приносът на интелектуалната собственост – възможности за България.“ Събитието се проведе в гр. Благоевград с партньорството на Посолство на САЩ в България, Ernst & Young България и Американски университет в България, който беше домакин на форума.

Блестящо представяне на Кристиан Костов на международния конкурс "Евровизия" 2017 г.

Тази година, международният конкурс "Евровизия" в украинската столица Киев донесе на България най-доброто класиране досега. 17-годишният Кристиан Костов, изпълнител на „Вирджиния Рекърдс“, се класира втори с песента „Beautiful Mess“ ("Красива бъркотия"), а победител е Салвадор Собрал от Португалия с изпълнението на „Amar pelos dois“ ("Любов за двама").

Споразумение за подкрепа на авторските права в африканската музикална индустрия

Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), представляваща звукозаписната индустрия в световен мащаб и Африканската Регионална Организация за Интелектуална Собственост (ARIPO)* подписаха споразумение, което ще подобри правата на африканските артисти и тяхната музика.