Европейските творци, културни и творчески индустрии призовават Европейския съвет: Запазете целите на предложената Директива за авторско право в единния цифров пазар

Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), съвместно с 26 организации, включително автори на музикални, аудиовизуални и визуални произведения; литературни, музикални, научни, технически и медицински издатели; журналисти; филмови и телевизионни продуценти и дистрибутори; футболни лиги; кино оператори и продуценти, излъчващи организации, сценаристи и фото агенции, се обърнаха с общо писмо към Представителите на държавите-членки в Европейския съюз с призив за ясно правно решение на проблема „разлика в стойността“ (The Value Gap).

Г-н Лаури Рехард, директор на отдел „Лицензиране и правна политика“ в Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) пред български медии

Г-н Лаури Рехард, директор на отдел „Лицензиране и правна политика“ в Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) бе на посещение в България като гост-панелист на организираната от Министерство на културата Конференция по интелектуална собственост - Авторско право, състояла се на 15 Март 2018 г.

Конференция по интелектуална собственост - Авторско право

На 15 Март 2018 г., в Националния дворец на културата се състоя Конференция по интелектуална собственост - Авторско право. Събитието бе част от програмата на Министерство на културата, свързана с Българското председателство на Съвета на ЕС.

„Цената на творчеството" - цената на музиката

Днес, в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ бе излъчена рубриката „Цената на творчеството", в която основна тема бе развитието на музикалната индустрия в България и необходимостта от справедливо възнаграждение на творческия труд на изпълнители и продуценти.

Цифров единен пазар: Преговарящите от ЕС се споразумяха за прекратяване на необоснованото блокиране на географски принцип

„Европейският парламент, Съветът и Комисията изпълниха ангажиментите, поети по време на проведената през септември Среща на върха в областта на цифровите технологии в Талин, като прекратиха необоснованото блокиране на географски принцип, едно от приоритетните досиета на ЕС за 2017 г.“ – се казва в съобщение за медиите от 20.11.2017г. на Европейска комисия.

Посещение на г-н Лудовико Бенвенути - Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) в България

На 6 октомври 2017 г., на еднодневно работно посещение в гр. София пристигна г-н Лудовико Бенвенути – Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI).

Годишен доклад Connecting with Music (Music Consumer Insight Report 2017) на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), Септември 2017 г.

На 19 Септември, Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) публикува своя годишен доклад Connecting with Music (Music Consumer Insight Report 2017), който изследва нагласите на потребителите на музика. Проучването на Ipsos Connect е проведено на 13 от водещите музикални пазара в света – територии, които представляват 85% от световния музикален пазар.