Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) пусна Доклад за потребителските нагласи в сферата на музиката за 2018

Задълбочено проучване на навиците за слушане на музика в глобален мащаб

Лондон, 9-ти Октомври 2018 – Днес Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) пусна своя Доклад относно потребителските нагласи в сферата на музиката за 2018. Докладът изследва отношението на потребителите на музика от 16 до 64 години в рамките на 20-те най-големи световни музикални пазари.

Европейският парламент прие преговорна позиция за Директивата за авторското право в единния цифров пазар

На 12 Септември в Страсбург, Европейският парламент прие мандат за започване на преговори с държавите в ЕС относно общи правила за защита на авторското право. Тези правила ще гарантират справедливо заплащане за труда на журналистите и хората на изкуството, в днешния дигитален свят.

04 Юли сър Пол Макартни в подкрепа на Директивата за авторското право

Във връзка с предстоящото пленарно заседание в Европейския парламент на 05 Юли, представители от творческите и културни сектори в Европа се обединиха в подкрепа на гласувания от Правната комисия (JURI) мандат за преговори по Директивата за авторското право.

Обръщение в подкрепа на Директивата за авторското право

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ,

ЕВРОПЕЙСКИТЕ КУЛТУРНИ И ТВОРЧЕСКИ СЕКТОРИ СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ ВАС С МОЛБА
ДА ПОДКРЕПИТЕ МАНДАТА ЗА ПРЕГОВОРИ ПО ДИРЕКТИВАТА ЗА АВТОРСКО ПРАВО НА ПЛЕНАРНОТО ГЛАСУВАНЕ НА 05 ЮЛИ 2018 г.

Международна конференция „3Р for IP: Публично-частно партньорство при защита на интелектуалната собственост“

На 12 Юни 2018 г. в литературен клуб „Перото“ на НДК се проведе международна конференция на тема „3Р for IP: Публично-частно партньорство при защита на интелектуалната собственост“.

МИДЕМ Дискусия за „Разлика в стойността“ (The Value Gap)

От 5 до 8 Юни 2018 г. в Палатата на фестивалите и конгресите в Кан, Франция се проведе Международното издание "Музикално изкуство" (Marché International du Disque et de l'Edition Musicale - MIDEM). Търговското изложение е водещо международно бизнес събитие за музикалната екосистема и се провежда ежегодно от 1967 г.

Световният музикален пазар отбеляза ръст от 8,1% през 2017г.

За трета поредна година, музикалната индустрия отчита ръст, като коефициентът от 8,1% за 2017 г. е най-високият от началото на неговото измерване през 1997 г. (3,6% през 2015 г. и 5,9% през 2016 г.) Новината бе разпространена от Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI)* на пресконференция в Лондон по повод годишния доклад за развитието на световния музикален пазар (Global Music Report 2018), публикуван вчера, 24 април 2018 г.

Европейските творци, културни и творчески индустрии призовават Европейския съвет: Запазете целите на предложената Директива за авторско право в единния цифров пазар

Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), съвместно с 26 организации, включително автори на музикални, аудиовизуални и визуални произведения; литературни, музикални, научни, технически и медицински издатели; журналисти; филмови и телевизионни продуценти и дистрибутори; футболни лиги; кино оператори и продуценти, излъчващи организации, сценаристи и фото агенции, се обърнаха с общо писмо към Представителите на държавите-членки в Европейския съюз с призив за ясно правно решение на проблема „разлика в стойността“ (The Value Gap).

Г-н Лаури Рехард, директор на отдел „Лицензиране и правна политика“ в Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) пред български медии

Г-н Лаури Рехард, директор на отдел „Лицензиране и правна политика“ в Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) бе на посещение в България като гост-панелист на организираната от Министерство на културата Конференция по интелектуална собственост - Авторско право, състояла се на 15 Март 2018 г.