СЪЗДАВАМЕ НОВА ЕРА В МУЗИКАТА PDF Печат Е-поща

„Огромен световен албум ще продава около седем милиона музикални единици, а през годината много хора ще имат възможност да слушат и да се наслаждават на предлаганата в него музика. Ето какво значи да вдъхновиш всички тези потребители.”

Rob Wells, senior vice president, digital, Universal Music Group International

 

 “Всеки ден сме свидетели на все по-активното използване на музиката и като музикални компании задачата ни е да открием нови начини как да отговорим на този засилен интерес.”

 

Thomas Hesse, president global digital business, Sony Music Entertainment

 

„С налагането на бизнес модел, основан на достъпа, икономическият модел на музикалната индустрия най-сетне съвпадна с този на мобилната индустрия. Вече и двете индустрии гледат на света през едни и същи лещи – среден приход на потребител, или добилото разпространение съкращение ARPU.”

Edgar Bronfman, chairman & chief executive officer, Warner Music Group

“ В света се развива мултитрилион-долара икономика на дигитална свързаност, изградена от дигитални мрежи, безжичен, широколентов достъп и хардуер. Музиката е изключително важна за тази икономика и двигател за широк кръг свързани индустрии. Тези индустрии търсят решения за партниране с музикалната индустрия по нови начини. Доброто здравословно състояние на музикалната индустрия ще допринесе значително за здравословното развитие и на тази трилион-долара икономика.”

Michael Nash, executive vice president, digital strategy and business development, Warner Music Group

„Ние вече не продаваме звукозаписи, ние създаваме условия хората да почувстват музиката, като се почне от дигиталните и физическите формати и се достигне до всички други възможности за контакт с музиката: от откриването и развитието на нови таланти до  музиката в компюпърните игри като „Рок банда” и „Герой с китара” или  записването и продажбата на живи изпълнения, и много други. Нашата роля не е да складираме дискове по рафтовете на магазините, а да достигаме до потребителите, където и да се намират те.”

Elio Leoni Sceti, chief executive of EMI Music

„Социалните мрежи са чудесни за тези потребители, които търсят познати изпълнители, но са истинско предизвикателство за откриване на нови и непознати групи. Трябва да улесним феновете, където и да са, да достигнат на момента до музиката, която търсят. Ако успеем да направим това, ще намерим начин да осребрим този достъп.”

Douglas Merrill, president, digital business at EMI Music

„Звукозаписните компании имат две важни роли и тези две роли от време на време се подценяват и недоразбират – на инвеститори и на доставчици на умения и услуги. Тези роли винаги ще бъдат търсени.”

Martin Mills, chairman of Beggars Banquet