Люси Дяковска влезе „В час по интелектуална собственост“ в Плевен

Поп звездата Люси Дяковска влезе „В час по интелектуална собственост“ в училището по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен – инкубатор за таланти в областта на музиката, народните танци и изборазителното изкуство. На сцената в пръскащата се по шевовете реновирана училищна концертна зала освен Люси  с  аплодисменти бяха посрещнати музикалния продуцент Саня Армутлиева, създател и основен посланик на образователния проект на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) и изпълнителния директор на дружеството Ина Килева.

Лавирайки с усмивка между статута си на артист с европейски успех и момичето от квартала, Люси Дяковска започна разговора за смисъла да печелиш от всичко, което създаваш с ума си, с призива: „Бъдете в час с правата си, защото така многократно увеличавате шансовете си да превърнете своето изкуство в достойна професия, а не в хоби!“.

„Вие сте онези, които ще променят отношението към интелектуалния труд у нас, а подобна отговорна позиция не допуска невежество в областта на авторските и сродните им права. Те са ключът към свободата на творците да създават изкуство, което да променя света.“, обърна се и Саня Армутлиева към децата. 1 час  и 200 притихнали, заинтригувани и вдъхновени  да продължат да музицират, танцуват, рисуват деца – това е равносметката от поредната спирка на този смислен проект.Кампанията „В час по интелектуална собственост“ продължава на 19 ноември в НУМТИ „Добрин Петков“ и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.  Посланик на образователния проект на БАМП ще бъдат момичетата от най-успешната  банда в бг попа 4Magic.

Медийни партньори на „В час по интелектуална собственост“ са в. "Труд" , Licatanagrada.com, БГ Радио и БНТ