Уча.се и БАМП показват колко е яко да си творец!

Защо музикалната индустрия прилича на палто и какво е общото между една песен и глава лук? Трябва ли ти екип, освен армия последователи в социалните мрежи, за да станеш звезда? Колко е важно да си в час с правата си, за да стане твоето изкуство кариера и в джоба ти да влезе нещо повече от телефона ти със записи? Това са част от въпросите, чиито отговори очакват малки и големи бъдещи творци в първата по рода си поредица уроци за света на музикалната индустрия, създадена у нас от Уча.Се и Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

Анимираните видеа водят с един клик при теб успешната кампания „В час по интелектуална собственост“, по време на която музикалният продуцент и джедай в защитата на авторските права Саня Армутлиева разговаря за стойността на творчеството с възпитаници на училища по изкуствата – и така цяла година, че даже и любими изпълнители се върнаха в клас с нея, за да разкажат за своята мечта в музиката. Сценариите на този забавен наръчник за пътя на една творба от идеята в главата ти до готовия за бис продукт са създадени с помощта на БАМП, а заслугата за ефектната визия е изцяло на креативния екип на Уча.се.

„Образованието е силата,  която има потенциал да променя  света и да ни прави по-добри – това е споделеното ни кредо с Уча.се. Сбъднахме мечтата си да влезем в дигитален диалог с децата и да заговорим с тях на един разбираем език по сложните теми на интелектуалната собственост.  А светът на музикалната индустрия и авторските права получи нов забавен прочит, който, надявам се, ще се хареса и на деца, и на родители. “, коментира изпълнителният директор на БАМП Ина Килева.

„С партньорството си с БАМП и поредицата видео уроци целим да запознаем учениците с най-важното от музикалния бизнес и ​да ги мотивираме да се доближат още повече до изкуството​, да го опознаят и използват за себеизразяване, ​да бъдат креативни и развити личности​. Искаме да им вдъхнем ​смелост да преследват мечтите си​ и да вярват, че талантът им може да се превърне в успешна кариера и трудът на творците трябва да бъде ценен и уважаван.“, коментира основателят на Уча.се Дарин Маджаров.  

Първото видео от поредицата можете да гледате на Фейсбук страницата на Уча.се от понеделник, 27 януари. В следващите три седмици анимираните уроци с гласа на Симеон Колев от „БГ Радио“ ще променят представите ви за музикалната индустрия всеки понеделник от 20:30 часа. Видео уроците ще бъдат достъпни напълно безплатно и в раздела „Ценно и интересно“ в сайта на Уча.се.

 

За Уча.се

Уча.се е образователен сайт №1 на България с уроците за училище на разбираем и интересен език.  В Уча.се има​ над 15 000 видео урока и теста по всички предмети от 1. до 12. клас​, с които учениците учат бързо и лсно и имат време за любимите си занимания​. Видео уроците и тестовете са разработени от едни от най-добрите специалисти в сферата на образованието в България. Екипът на Уча.се се състои от над 150 специалисти – учители, сценаристи, озвучители, аниматори, програмисти, дизайнери и много други. До момента ​уроците на сайта са изгледаните над 50 000 000 пъти​. Сайтът има ​над 600 000 регистрирани ученици, учители и родители​ от цяла България и от чужбина. 

За БАМП

Българската Асоциация на Музикалните Продуценти (БАМП) e сдружение с нестопанска цел, което обединява водещи български продуцентски компании в областта на звукозаписната индустрия.  БАМП е единствената по рода си организация, която представлява и защитава правата и интересите на продуценти и разпространители на звукозаписи и музикални видео продукти на територията на Република България.  За международния престиж на БАМП красноречиво говори и фактът, че през 1999 г. тя бе призната за Национална група на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), браншовата организация, която представлява над 1500 звукозаписни компании от цял свят.