Lodovico Benvenuti /директор на IFPI Европа/: Изкуственият интелект няма да промени нищо!

Директорът на Международната федерация на звукозаписната индустрия /IFPI/ за Европа, Lodovico Benvenuti, беше един от лекторите на първия в България професионален курс по музикален бизнес, който предизвика огромен интерес сред курсистите.

Непосредствено след края на лекцията си в София, Lodovico Benvenuti даде кратко интервю за Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/, в което очертава най-актуалните законови инициативи на ЕС, засягащи музикалната индустрия, значението на образованието за развитието на българския музикален пазар и как вижда бъдещето, в което присъстват AI технологиите в музиката.

„Изкуственият интелект няма да промени нищо. Ние ще приемем всички възможности, които той носи за нас и нашите артисти. Има само няколко аспекта, които има нужда да бъдат наблюдавани много внимателно, за да сме сигурни, че всичко функционира в полза на творческия процес и не се използва по никакъв друг начин“, категоричен е директорът на IFPI Европа. Но дебело подчертава, че законовата регулация на AI е задължителна. „Това е много важно, защото вярваме, че нито една творба, създаден от изкуствен интелект не трябва да съществува без предварително разрешение от собствениците на съдържанието, което е използвано“, допълва Lodovico Benvenuti.

Вижте цялото интервю: