Българската музика да получи подкрепа за популяризиране навън „мисия възможна“, потвърди Петя Точарова в Дарик Радио

Възможно ли е българската музика да получава подкрепа от България и дори от ЕС, за да бъде популяризирана навън? „Мисията ми се вижда възможна“, заяви изпълнителният директор на БАМП Петя Точарова в ефира на Дарик радио при гостуването си в предаването „Дарик Кафе“ при водещия Михаил Дюзев.

„Само че нещата не се случват просто така. Трябва да има ангажираност и от страната на институциите, и от страната на сектора. Музикалният сектор трябва да бъде обединен, да знае какви са неговите интереси, да им намери общия знаменател и да работи активно за тях“, допълва Точарова, дни преди първия у нас семинар „МУЗИКАЛЕН ЕКСПОРТ: Европейски опит и български перспективи“, организиран от БАМП. На 17 октомври в музей „Земята и хората“ водещи експерти от музикалния бизнес в Европа ще се срещнат със своите колеги от България, както и с представители на държавни и местни институции и структури с отношение към музикалната ни екосистема.

Именно големият въпрос – възможностите на българската музика да прескочи географските ни граници и как може да се подпомогне този процес, ще бъде сложен официално „на масата“ по време на семинара.

Какво значи музикален експорт и как работи? Как се финансират експортните офиси и в каква среда могат да се развият? Какво точно един артист или музикална компания може да потърси в тези офиси? И още много други любопитни въпроси и техните отговори може да чуете в разговора на журналиста Михаил Дюзев с изпълнителния директор на БАМП Петя Точарова в записа ТУК!