БАМП продължава да обучава млади специалисти с БЪРЗ КУРС ПО МУЗИКАЛЕН БИЗНЕС

Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/ е превърнала обучението на бъдещи професионалисти в музикалния бизнес в свой приоритет. Затова продължава образователните си инициативи с поредица от бързи курсове по музикален бизнес. Така Асоциацията ни следва своята последователна политика по посока вдигане нивото на информираност и релевантност на познанието на различните участници в индустрията.

Вече реализирахме пъвия „Бърз курс по музикален бизнес“, който се състоя в Национална музикална академия „Панчо Владигеров“ със студентите в магистратура „Мениджмънт на музикалните индустрии“. В него участие взеха Станислава Армутлиева – основател и изпълнителен директор на звукозаписната компания Вирджиния Рекърдс и Велизар Соколов, юрист, експерт по интелектуална собственост, автор и артист. Заедно със студентите те разгледаха музикалния бизнес от всичките му страни, както по отношение на правната рамка, така и разделяйки го на различните му подиндустрии, участниците в тях и спецификата на тяхната дейност.

Бързите курсове са насочени към всички, които имат желание да се развиват в сферата на музикалния бизнес, независимо дали вече имат опит или за първи път се запознават с неговата специфика.

Идеята за тази поредица курсове се роди от първия в България ПРОФЕСИОНАЛЕН КУРС ПО МУЗИКАЛЕН БИЗНЕС, организиран от БАМП през юни 2023 г. Тогава, в продължение на 5 дни, над 80 участници поставиха основите на познанието си за това как да се стартира и изгради устойчива кариера в различните звена на музикалната индустрия с помощта на 13 български специалисти и осем професионалисти от световния музикален бизнес.