Киберполицаи прекратиха незаконно разпространение на музика

ГДБОП блокира 12 пиратски сайта

БАМП приветства усилията на българските институции и специализирани структури, действащи в координация с Европол, да ограничат незаконното използване на музика и признава важното значение на действия, като затварянето на 12 пиратски сайта в България, за защитата на музикалното съдържание в онлайн среда.

Повече информация в прес съобщението на Министерството на вътрешните работи:

При операцията, проведена в координация с Европол в рамките на ЕMPACT, е спрян е достъпът до 12 сайта; Установен е собственикът им

Служители на дирекция „Киберпрестъпност“ – ГДБОП проведоха операция за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права. Действията са реализирани вчера под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

В хода на спецакцията киберполицаите установили собственика на 12 сайта, които изградил и подържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

Поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост е преустановен достъпът до https://downloadmp3bg.com/https://baixarmp3gratis.comhttps://www.tekstove.org/https://mp3pesme.com/https://mp3piosenki.com/https://descarca-muzica.comhttps://indirsarki.com/https://mp3kostenlos.com/https://mp3hitove.com/,   https://mp3greek.gr/https://xn--3-wtbj.net/ и https://mp3aghani.com/. Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Операцията е проведена в координация с Европол в рамките на ЕMPACT (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на  индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, ръководена от Република България).