БАМП организира ИНТЕНЗИВЕН КУРС ПО МУЗИКАЛЕН СТРИЙМИНГ

Тазгодишното издание на дългосрочната професионално-образователна програма на Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/ ще е във формат целодневен мастърклас с един от най- големите световни експерти в областта на музикалната икономика Уил Пейдж. „Интензивен курс по музикален стрийминг с Уил Пейдж“ /A Sofia Crash Course in Music Streaming with WILL PAGE/ ще се проведе на 30 септември, между 10 и 16 часа, в конферентната зала на хотел SENSE.

Уил Пейдж е бивш главен икономист на платформата Spotify и на PRS for Music, автор на  аплодираната от критиката "Икономика на Тарзан", публикувана и под заглавието "Завъртане“ /Pivot/, автор на изключително популярния и широко очакван ежегоден доклад за глобалната стойност на музикалните авторски права и редовен сътрудник на BBC, Financial Times и The Economist, както и на London School of Economics,  Edinbourough Futures Institute и Royal Art Society. 

Програмата на курса ще включва:

Сутрешна сесия: Макро тенденции и поглед върху "голямата картина"

  • Глобалната стойност на правата (кой какво получава)
  • Адресируем пазар (кога се забавя стриймингът)
  • Глокализация (защо местната музика процъфтява в глобалните платформи)

Следобедна сесия: Микро тенденции и поглед върху „техническата“ страна

  • Анатомия на един хит - какво e това, което превръща песен в хит в днешно време?
  • Справедливо разпределение (как най-добре да се поделят възнагражденията)
  • Музиката на живо, от бум до провал (Западна Европа /цяла Европа)

Заключителни бележки

  • Какви са насрещните и попътни ветрове, които засягат България?
  • Какви уроци научихме от Великобритания, Канада и Австралия
  • Изготвяне на политики, основани на доказателства, а не на доказателства, базирани на политики – научените уроци

Интензивният курс е насочен към професионалисти и хора с познания в музикалната индустрия, които искат да задълбочат разбирането си за нея, да са в крак с  глобалните тенденции и да се развиват успешно в конкурентен пазар. Участието в курса е безплатно, но изисква предварителна заявка и потвърждение на регистрацията от страна на БАМП, чрез формуляр, който може да попълните ТУК.

NB! Поради интереса към събитието, капацитета на залата и необходимостта да се осигурят добри условия за работа както на лектора, така и на участниците, е възможно да не успеем да  удовлетворим очакванията на всички желаещи да участват.